Dobré odpoledne. 
Tohle už je třetí recept v řadě, kde je hlavní přísadou ovoce nebo zelenina. Uvidíme příští týden, jestli budeme v řadě pokračovat nebo ne. :-) Tento koláč je skvělý v tom, že jako u spousty ovocných koláčů, můžete druh ovoce měnit podle chuti nebo toho, co vám roste na zahradě. Tenhle koláč by byl určitě skvělý s borůvkami, ostružinami nebo jahodami. 

Na těsto budete potřebovat: 2 hrnky polohrubé mouky, 0,5 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek jogurtu, 0,5 hrnku oleje
Na náplň: 500g tvarohu, cukr podle chuti, 3 vejce a maliny
Na drobenku: hrubou mouku, cukr krupice, máslo

Vyšlehejte cukr s vejci, přidejte olej, jogurt a promíchejte. Přisypte zbytek surovin a míchejte dokud se všechny suroviny spojí. Přemístěte těsto na plech, potřete tvarohovou náplní a posypte ovocem a drobenkou. Pečte zruba 40 minut na 175° C.  




Good afternoon.
This is a 3rd recipe in row with either fruit or vegetable as a main ingredient. Let's see what comes next week. :-) This pie is great, cause you can just switch between different kinds of fruit. I'd say it will be very good also with blueberries, blackberries or strawberries. It depends on your taste or maybe you have a garden and grow your own fruits, which you can use?

Ingredients:
Batter: 2 cups all-purposed flour, 0,5 cup oil, 0,5 cup sugar, 3 teaspoons of vanilla sugar, 3 teaspoons of baking powder, 2 eggs, 1 cup yoghurt
Filling: 500g quark, 3 eggs, sugar to taste and raspberries
Crust: strong flour, powder sugar, butter

Whisk eggs with sugar, add oil, yoghurt and mix it. Pour the rest of the ingredients and mix until incorporated. Transfer the batter to the baking tray, cover it with quark filling and put the fruit and crust on the top. Bake it for ca. 40 minutes at 175° C.